Expressen – Allt om Resor har plockat ut 12 måsten att pricka av när pjäxorna är packade och resan går till Europas förtrollande bergsmassiv. På topplistan hittar vi flera klassiska platser som finns med i vårt programutbud. Bland annat skidsafari genom Sella Ronda, de mytomspunna offpist-paradiset La Grave och såklart Bad Gasteins omtalade Thermalbad. Se några av våra utvalda ”måste-platser”:

Monterosa Ski, Champoluc

I italienska Champoluc hittar du alpvärldens bästa backar, slösande stor offpist och fina fallhöjder. Skidsystemet Monterosa Ski erbjuder verkligen allt från snygga manchesterbackar till spännande offpist för den äventyrslystne puderdykaren. Här håller backarna högsta klass och du kan räkna med en total avsaknad av trängsel. Res hit >>

Monterosa

Thermalbad och varma källor, Bad Gastein

Ingen ort kan likt Bad Gastein konsten att smeka den svenska skidsjälen. Den gamla kurorten är en skönhet med sina palatsliknande byggnader inramade av den dramatiska bergskulissen som utgör nationalparken Hohe Tauern. Hit vallfärdar svenskarna år efter år, sommar som vinter för den fantastiska skidåkningen och de varma källorna. Res hit >>

Varma kallor

salzburger-land-logogastein_logo_1

Principe delle Nevi, Cervinia

Detta kan vara Alpernas lyxigaste boutiquehotell som lyckas balansera det intima och mysiga med det exklusiva. Utöver sin moderna design och generösa relaxavdelning ligger hotellet perfekt beläget mitt i pisten. Läs mer om hotellet >>

principe

Sella Ronda, Val Gardena

Ett skidsafari genom Sella Ronda är en upplevelse för flera sinnen. Den kända skidkarusellen löper runt bergsmassivet Sella i Dolomiterna där den italienska alppärlan Val Gardena utgör en hörnsten med över 1200 kilometer pist. Res hit >>

Se hela listan här >>

2 Comments

  1. Wow vad sugen jag blir på alperna!!!!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *