Zell am See är en österrikisk klassisker som har gjort sig känd för sin mäktiga glaciärskidåkning och sitt vackra läge intill sjön Zeller See. Här startar skidsäsongen redan i oktober och bjuder på fina snöförhållanden ända fram till sommaren.  För att du inte ska missa höjdpunkterna har vi plockat ut några av våra favoriter.

1. Kitzsteinhorn – 3 203 m ö h

Njut av magisk glaciärskidåkning och breda pister i det oftast soliga skidområdet Kitzsteinhorn i Kaprun. En favorit är att mjukstarta med några sköna carvingåk i pist 1 för att sedan svänga av till pist 11 som bjuder på utmanande åkning i röd karaktär. Här får du garanterat pisten för dig själv.

Glaciarskidåkning

2. Lunch på Blaickner´s Sonnalm

Söker du efter äkta österrikisk charm ska du stanna till på Blaickner’s Sonnalm som ligger vid toppen av Sonneralmbahn. Hütten är precis så som man föreställer sig att den ska vara med mysig inredning, träpanel på väggarna och öppen spis. Köket bjuder på rustika tyrolerrätter och på deras soliga terrass är det populärt att slå sig ner och njuta av en eftermiddags-pils.

3. Afterski på Schnaps Hans

Oavsett om solen skiner eller om de snöar är feststämningen alltid på topp på Schnaps Hans i Schmittenhöhe. När klockan slår fyra samlas törstiga skidåkare på den gigantiska verandan och DJ:n varvar gamla discodängor med klassiska rocklåtar. Ett klockrent sätt att avsluta dagen på.

After ski på Schnaps Hans

4. Monsteråket Black Mamba

Är du en äventyrslysten åkare som älskar utmaningar är den berömda Black Mamba i Kitzsteinhorn (pist 14) ett absolut måste. Ett nervkittlande åk på 1 km med hela 63% lutning. Definitivt något att skryta med på afterskin.

5. Relax på Kaprun Tauern Spa

Vila dina möra skidåkarmuskler med en härlig spa-dag på Tuerna Spa. Anläggningen bjuder på imponerande panoramavyer över nationalparken Hohe Tauern och ett gigantiskt badområde med allt från ångbad och varma källor till ett äventyrsland med vattenrutschbanor. En perfekt dagsaktivitet som passar hela familjen.

Tauern Spa

6. Upptäck ”ölhimlen” på Crazy Daisy

Sugen på riktigt god mat? Då ska du besöka svenskägda Crazy Daisy som ligger mitt i byn. Här serveras medelhavsinspirerande rätter med favoriter som piri-piri gambas, carpaccio och charktallrikar med extra allt. Middagen avrundas på bästa sätt i deras populära bar som går under namnet ”Bierhimmel” på grund av sitt imponerande ölutbud.

Crazy Daisy

Läs mer om Zell am See här >>

loggor_arr_zellamsee

2 Comments

  1. Vilken fin sida och vilka fina bilder!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *