Vi har listat ett par användbara sajter och appar som du kan hämta information om och ladda ner inför din skidresa. Dem hjälper dig att följa snöläget, tracka din egna åkning och visar vägen till de bästa åken.

Lift, snö och väder

Snow Forecast

Snow Forecast ger dig möjlighet att följa snöläget på över 3000 skidorter världen över. Appen använder sig av Geolocation som ger dig aktuellt snödjup på den skidort som ligger närmast din position.

Bergfex

Bergfax ger dig kontinuerliga snörapporter och väderuppdateringar från Österrike, Schweiz, Tyskland, Italien, Frankrike och Slovenien. Appen har mer än 5000 webbkameror och högupplösta pistkartor som uppdateras löpande.

Turistbyråernas egna hemsidor:

Ski Amadé

St Anton Arlberg

Zell am See Kaprun

Dolomit Superski

Cervino

Chamonix Mont Blanc

Val Thorens

Solden

Säker på berget

Vi på STS Alpresor rekommenderar inte att man åker offpist utan en auktoriserad bergsguide. Om du planerar att åka offpist under din skidresa är det oerhört viktigt att hålla koll på väderläget och respektera lavinvarningar. Tänk på att alltid åka i områden som är öppna för utförsåkning och följ det lokala rekommendationerna. Många skidorter har sina officiella appar där du kan följa lavinläget. Men kom ihåg att alltid dubbelkolla läget med sakkunniga bergsguider på plats! Bra appar att ladda ner:

Snowsafe Österrike

Météo-France Ski et Neige

White Risk

Mammut Safety

 speck-mit-glas_zps3d250409

Mat & Uteliv

Tripadvisor

Var äter man den bästa lunchen och hur hittar man till byns populäraste afterski? Med hjälp av Tripadvisors app kan du se vilka ställen som har fått bästa rekommendationer och även läsa omdömen från tidigare besökare. Helt klart en användbar app som hjälper dig att hitta byns guldkorn.

 Ski Amade Bad Gastein topp 5 pister STS Alpresor

Tävla och mät

Ski Tracks 

Ski Tracks hjälper dig att logga din aktivitet i backen. Appen gör det möjligt för dig att mäta din fart, distans, fallmeter, kalorier och mycket mera. En kul app där du kan mäta dig med dina vänner och glänsa med dina resultat på sociala medier. Ett extra plus är att du inte behöver vara uppkopplad för att tracka dina åk.

PeakFinder Earth App

Lär dig att identifiera olika toppar med hjälp av PeakFinder. När du fotograferar och zoomar in en alptopp får du snabbt information om vad berget heter, höjd och hur långt du befinner dig från det. En rolig app för den som vill nörda ner sig extra mycket 🙂

2 Comments

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *