Med sitt stora skidsystem och världskända afterski kvalificerar sig Saalbach på listan över de 5 bästa skidorterna i Alperna. Vår härliga guide Klara Feldt har gjort flera säsonger i Alperna och älskar att känna farten under skidorna. Just nu jobbar hon som Platschef i Saalbach och njuter av massor av härlig skidåkning och afterski. För att du inte ska missa de bästa av Saalbach har vi bett henne att dela med sig av sina främsta tips.

Bästa Afterskin

Ladda för pjäxdans och skummande öl, den bästa afterskin i Saalbach är svår att missa, den finns nämligen överallt. En solklar favorit är världskända Hinterhagalm där man lätt rycks med i både långdans och shotrace. En annan personlig favorit är partyhütten Berger Alms vars affärsidé bygger på, drick 2 betala för 1, det vill säga Happy Hour hela dagen. Vill man hellre sitta ner och lyssna på skön livemusik ska man bege sig till den svenskägda baren UnderBar där trubadurer levererar hit efter hit varje kväll.

hhw10_0426

Bästa åket

Saalbach har ett otroligt skidsystem med oändliga möjligheter till bra skidåkning. Men får jag bara välja ett endaste åk blir det systemets längsta backe, pist 2b från Schatterberg Ost som bjuder på sju härliga kilometer av mjölksyra och manchester. Ladda ner pistkarta här >>

pistkarta_ssalbach

Bästa upplevelsen

Saalbach är inte bara känt för sin fina pister utan också för sin imponerande offpist. Har man möjlighet borde man verkligen följa med på vår guidade offpist-tur med en erfaren bergsguide. En häftig upplevelse som garanterat ger en adrenalinkick utöver de vanliga. Läs mer om våra utflykter i Saalbach >>

ledigdag

Bästa restaurangen

Ingen alpsemester utan fondue och på Bäckstätt stall doppar du godast. Här kan du även äta lunch eller ta en öl på deras goa uteservering. En annan favorit är Schattbergstubn, som är kända för sina jättepizzor som man med fördela kan dela på två 🙂

backstall

Hoppas vi ses i Saalbach! Snöiga hälsningar,

/Klara

Läs mer om Saalbach >>

salzburger-land-logosalzburgairport-svg

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *