Som en av våra nyheter 2017/2018 kan vi stolt presentera en riktig klassiker.
Det är ett avslöjande av spänning och förväntan, nästan som att åka ner för den mytomspunna störtloppsbacken Streif – världens farligaste pist. Upplev ett av de största och vackraste skidområdena i Alperna. Välkommen att boka din nästa skidresa till Kirchberg-Kitzbühel!

Relaterad bild

Ett av Österrikes största områden

Kirchberg bildar tillsammans med byarna Kitzbühel, Jochberg och Pass Thurn Mittersill ett skidområde som kallas Kirchberg-Kitzbühel. Tillsammans med ett annat stort system, SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, bildar de KitzSki – ett av Österrikes största skidområde med totalt 704 kilometer pist. Kirchberg-Kitzbühel är trots sin relativt låga höjd ett snösäkert område. Med hjälp av de smidiga kommunikationerna kan du enkelt utforska de olika byarna. Med ett så kallat AllStarCard får du tillgång till 25 skidorter och 2 750 kilometer pist – på bara ett liftkort! Med detta kort kan du åka skidor i bland annat Saalbach-Hinterglemm-Leogang och Zell am See-Kaprun.

qbank_asset

En Oscar i skidåkning

Kitzbühel-Kirchberg är ett blygsamt område som inte gärna skryter om sina bragder. Därför vet få att området flera år i rad utsetts till ett av världens bästa. Priset World Ski Awards är en motsvarighet till skidvärldens Oscar-statyett. Området har även fått utmärkelsen Tiroler-Pisten-Güte-Siegel, som ges till orter med pister och liftar av hög säkerhet och kvalitet.

Relaterad bild

Perfekt manchester eller orört puder

I Kirchberg-Kitzbühel kan du njuta av breda, sköna backar. Liksom liftsystemet är även pisterna noggrant planerade och välskötta.
Hit åker både familjen, kompisgänget och paret. Nybörjare uppmuntras till att våga och bli bättre. Rutinerade åkare får chans att utmana sig själva och slipa på tekniken. Särskilt lockar den legendariska världscupbacken Streif, som klassas som den svåraste i världen. Ett provåk här är vissas dröm – andras mardröm. Om du inte känner för att kasta dig ned för Streif så finns det gott om andra alternativ. Ett litet tips till barnfamiljer och nybörjare är den populära kvällsskidåkningen, som erbjuder särskilda kvällar för lite mer ovana åkare. Håll även utkik efter de många gratis-liftarna som finns i nybörjarområdena.

Det finns oändligt med offpist-möjligheter i Kirchberg-Kitzbühel. Den lättillgängliga lössnön och de många branta sluttningarna gör området till ett okänt puder-paradis. De flesta som reser hit är nämligen endast ute efter skön carving i de välpreparerade pisterna. Pudersnön ligger helt enkelt orörd tills du väljer att åka i den.

Filmklassiker i ”Kirchan”

Kanske tänkte du direkt på den svenska filmklassikern Sällskapsresan 2, Snowroller, när du hörde om Kirchberg? Ni vet, Stig-H-Olsson ”bend-your-knees-please” som tillsammans med sin norske kompanjon Ole charmar damerna i skidbyn. I filmen påstås man vara i Kirchberg, eller ”Kirchan” som orten också kallas. Men det är faktiskt i schweiziska Verbier som filmen utspelar sig. Kirchberg kommer med säkerhet ändå alltid förknippas med den svenska kultfilmen och ligga Snowroller-fans varmt om hjärtat.

Bildresultat för snowroller 2

Världens farligaste pist

Under januari får Kirchberg-Kitzbühel extra många blickar på sig. Det är nämligen då den årliga störtloppstävlingen Hahnenkamm-Rennen tar plats i Kitzbühel. Några av världens främsta skidåkare utmanar varandra i den legendariska slalombacken Streif – världens farligaste pist. Gamla världscupsegrare hävdar att detta är det största racet att vinna, till och med mer prestigefyllt än VM och OS. Bland vinnarna finns Ingemar Stenmark som vunnit hela fem gånger. Även Jens Byggmark har tagit hem två vinster här. Detta må vara skidvärldens farligaste störtlopp med otäcka krascher och vurpor, men detta är även Alpernas största skidfest. Evenemanget blir som en stor festival som följs av tusentals åskådare på plats och miljontals TV-tittare världen över.

Relaterad bild

Kirchberg – det bästa utgångsläget

Kirchberg är en klassisk skidort, känd som en av de vackraste platserna i Alperna. Och visst är det lätt att bli charmad av denna pittoreska by. De fantastiska omgivningarna och den gästfria lokalbefolkningen kommer garanterat få dig att känna dig välkommen. Många locals arbetar som bönder men driver ofta restauranger eller sköter liftarna under vintersäsongen.
Vill du uppleva en äkta österrikisk skidort är detta byn du borde besöka! Förutom den friska alpluften andas byn tradition och historia med mysiga gågator, små butiker och rustika byggnader. Österrikes äldsta hotell sägs faktiskt ligga här, som från början var ett gammalt stall.
Fördelarna med att bo i Kirchberg många. Jämfört med grannbyn Kitzbühel är det mindre liftköer och färre turister. Det är dessutom mycket mer prisvärt att bo och äta i byn. Medan Kirchberg har en mer lantlig charm är Kitzbühel en kändistät och glamorös ort som sedan silver-upptäckten på 1600-talet präglats av välfärd.

Bildresultat för kitzbuhel expensive

Upplev äkta österrikiska traditioner

Kirchberg-Kitzbühel är ett energiskt område med ett stort utbud av aktiviteter, oavsett om du är ute efter ösig afterski, god mat eller äventyr. Trevliga restauranger och mysiga hyttor finns såväl i pisten som längs gågatan. Njut av traditionella rätter som Tiroler Gröstl och Schnitzel. Är du sugen på något sött rekommenderar vi starkt att du beställer in Kaiserschmarrn, en klassisk pannkaksdessert från Österrike som är omåttligt populär. Ta en iskall öl, en läskande Almdudler eller en värmande kopp glüwein på någon av de gemytliga barerna och snacka om dagens härliga skidåkning.

I Kitzbühel hittar du ett mer livligt nattliv och populära afterskiställen såsom The Londoner – byns bästa pub. För den som är mör i benen efter en lång dag i backen, rekommenderar vi wellnesscentret Aquarena. Varför inte lyxa till det med ett avslappnande gyttjebad medan barnen utforskar äventyrsbadet? Upplev traditionella event såsom ko-festival och hästpolo. Åk nattrodel nedför en 3,5 kilometer lång pulkabacke, testa snöskovandring eller klättra upp för ett av Europas högsta istorn!

The Alpeniglu Village är en annan populär turistattraktion som bjuder på en mängd aktiviteter för både familjen, kompisgänget och konferensen. Skapa isskulpturer, ta en cool drink i isbaren eller njut av innovativ mat i deras isrestaurang. Här hålls även särskilda event med fyrverkerier, eldshower, DJ:s och dans. Här kan du dessutom avsluta dagen med en övernattning i igloo.

Relaterad bild

Kirchberg är en legendarisk by i ett av världens bästa skidområden. Njut av sköna, breda pister eller utmana dig själv i den mytomspunna störtloppsbacken. Oavsett om du är ute efter en äventyrlig eller mer avkopplande skidsemester är Kirchberg-Kitzbühel ett måste för alla hängivna skidåkare.

 

Läs mer och boka här >>

2 Comments

  1. Inte en dag försent 🙂 !
    Varit i regionen ca 25 ggr grymt bra. Missa inte grannsystemet Skiwelt äkta tyrolerfeeling med mysiga hüttor överallt och inte så mycket folk. Kirchberg ligger mellan Kitzbühel och Skiweltsystemen så är bara att välja håll på morgonen.

    • Hanna Lindberg

      Härligt! Hoppas vi får möjlighet att hälsa dig välkommen tillbaka 😉 vi ser fram emot en härlig säsong i Kirchberg.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *