Courmayeur, älskade Courmayeur. Ingen alport har en sådan skön mix av stora berg, grym skidåkning och italiensk matmagi som denna skidpärla. Inte konstigt att orten ofta kvalar in på topplistor som en av världens bästa skidorter. För att du inte ska missa höjdpunkterna har vi tillsammans med Courmayeurs turistbyrå gjort en checklista på saker som du måste uppleva under din skidresa. Enjoy!

Offpist

Offpist:

Vallée Blanche – ett 24 km långt offpist-paradis genom de spektakulära Mer de Glace med avslut i Chamonix. (Tänk på att alltid åka offpist tillsammans med en certifierad bergsguide.)

Lift:

Sky Way, en hisnande roterande lift med 360 graders panoramautsikt. Väl på toppen kan du uppleva några av världens vackrast freeride-åk eller stanna kvar och njuta av utsikten, en god lunch och vinprovning.

SkyWay

Högalpint:

Mäktig glaciärskidåkning i Toulaglaciären på Helbronner 3 462 m ö h, även känt som Alpernas bästa offpist-åk.

Heliski:

Om du vågar borde du testa helikopterskidåkning, Courmayeur är den enda skidorten i hela Mont Blanc-området som tillåter det.

Click On The Mountain 2016 - Ph: Roberto Bragotto

Aktiviteter:

Om du inte har fått nog av aktiviteter efter en dag i backen så erbjuder Courmayeur Mountain Sport Center en uppsjö av aktiviteter såsom ishall, tennis, squash, curling och mycket mer.

Spa:

Therme di Pré Saint Didier, ett berömt kurbad som erbjuder allt för en trött skidåkarkropp.

Shopping Village

Shopping:

För den shoppingsugna finns det gott om lyxiga butiker i byn som säljer exklusiva skidkläder från världens största modehus. Patagonia, Gucci, Colmar och Prada är bara några varumärken som du kan ”fynda” dyrgripar från.

Mat:

Med över 75 topprestauranger varav 20 i backen råder inget tvivel om var fokus ligger. Här trivs gourmanden som vill frossa i italienska delikatesser och njuta av Aostadalens bästa viner. I byn finns flera gourmetbutiker som du kan handla ost, vin, choklad, chark och andra godsaker med dig hem.

Food

Vinprovning:

Aostadalen är känt för sin fantastiska viner och i Courmayeur ligger en av Europas högst belägna vingårdar som producerar, Blanc de Morgex et de La Salle-ett fantastisk vitt vin som du måste prova.

Restaurang:

Är du en pastaälskare måste du unna dig en lunch på den prisade bergsrestaurangen Chiecco – en favorit sägs vara deras ricottafyllda tortellinis. Det är lätt att bli sittandes här en hel eftermiddag med ett gott glas vin.
Restauant

Läs mer och sök resa

Blogginlägget presenteras i samarbete med:

courmayeurmontblanc_logo

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *