Du har garanterat hört talas om Bad Gastein, skidorten med stort S. Om du inte själv varit här känner du garanterat någon som har. Hit åker såväl nybörjare som erfarna skidfantaster för att uppleva skön carving och utmanande offpist. För att du ska få ut det mesta av din vistelse har vi tillsammans med turistbyrån Gastein listat 10 måsten med allt från var du hittar den fluffigaste lössnön till byns godaste schnitzel. 

skarmavbild-2017-10-22-kl-22-07-43

Carving-cravings

Bad Gasteins långa, breda pister skapar ultimata förutsättningar för carving. Vi vågar lova att dina carving-cravings kommer stillas efter dalens längsta åk, pist H1 och H2. Njut av hela 12 kilometer välpreparerad åkglädje! Även pisten Hohe Scharte bjuder in till ett långåk som passar alla nivåer.

skarmavbild-2017-10-22-kl-21-26-25

Oslagbar offpist

Bad Gastein är ett paradis både i och utanför pisten. Området Sportgastein är snösäkert och har flera markerade offpist-turer, bland annat Norden och Syden. De nås enkelt genom att bara skråa ut från liften. Ett tips är att börja med Syden, eftersom solen ligger på starkare här och gör snön trögare under dagen. För mer avancerad åkning är vårt tips Rockfeldalm, en oförglömlig puderupplevelse som kräver en stegning på cirka 20 minuter från liften vid området: Schlossalm. Läs mer om de bästa offpist-åken >>

bad_gastein_2014_5_2719_1384x790px

Mat att minnas

Ta stolliften upp till mysiga Bellevue Alm. Här serveras utsökta österrikiska klassiker och fondue mitt i backen. Ett måste är att beställa in restaurangens berömda schnitzel. Efter restaurangbesöket är det vanligt att åka rodel hela vägen ner till byn – en perfekt avslutning på kvällen! Ett annat hett tips är Ristorante Angelo, Hotel Eden Rocks egna Italienare som serverar allt från läcker antipasti till stenungsbakad pizza och pasta utifrån dina egna önskemål.

Angelo

Världskänd afterski

Att afterskin i Österrike anses vara den bästa i världen är ingen hemlighet, och Bad Gastein är inte något undantag. På Silver Bullet Bar slår man såväl klackar som pjäxor i taket. Här kan du dansa dig svettig till österrikiska afterski-klassiker och het housemusik. Känner du för en mer avslappnad atmosfär och en kall öl rekommenderar vi den irländska puben: Eden Pub.

Läs mer om mat & nöje i Bad Gastein >>

skarmavbild-2017-10-22-kl-21-40-35

Nöje för nyfikna

Magiska krafter? Teorierna om de omtalade bergskällorna är många. Bland annat sägs det mineralrika vattnet ha en föryngrande effekt. Wellness-centret Felsentherme är världskänt och en upplevelse för dig som söker maximal avkoppling.

Om du gillar höga höjder kommer du älska Bad Gasteins berömda hängbro – 2250 m.ö.h. Detta är Europas högst belägna bro som du kan promenera ut på. OBS! Inget för dig med svindel 😉

skarmavbild-2017-10-22-kl-21-34-49

Har du fler tips på absoluta måsten i Bad Gastein? Dela gärna med dig i kommentarsfältet nedan!

Läs mer om Bad Gastein och sök resa >>

Inlägget presenteras i samarbete med:

partnersgasteinertal

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *