Det ligger ett magiskt skimmer över Zell am See-Kaprun. Bland majestätiska berg väntar en sagolik skidort med himmelsk skidåkning och makalösa vyer. Här tar säsongen i princip aldrig slut; tack vare Kitzsteinhorn-glaciären går det att åka skidor 10 av 12 månader på året. Tillsammans med Zell am See:s turistbyrå har vi listat 10 måsten i detta österrikiska skidmecka.

a-winter-panorama-flugaufnahme-see

1. Puder eller pist – varför välja?

I Zell am See-Kaprun kan du utforska tre olika skidområden: Schmittenhöhe, Kitzsteinhorn och Maiskogel. Maiskogel är ett skidparadis för familjen med sina breda och lättåkta pister, medan Schmittenhöhe och Kitzsteinhorn erbjuder mer utmanande terräng. Särskilt den sistnämnda som är känd för sin otroliga offpist,  gillar du djupsnö och adrenalinkickar är detta ett absolut måste. Klicka här för att se pistkarta!

NYHET 2017/18! I år är det premiär för areitXpress, den splitter nya gondolen mellan Schüttdorf och Areitalm. 

Skiing in Zell am See

2. Soldränkta terrasser

Oavsett om du vill äta en god lunch eller ta en öl är Schnaps-Hans en solklar favorit. Ute på den stora terrassen står DJ:n redo och stämningen är alltid på topp. Många skidåkare gör två stopp här under dagen: först lunchpaus och sedan fikapaus. Glöm inte att hålla utkik efter grymma events som anordnas löpande under säsongen.

berghotel-schmitten-aussenansicht-winter-17-1

3. Legendarisk utsikt

Ett givet måste under ditt besök i Zell am See-Kaprun är den populära utsiktsplatsen Gipfelwelt 3 000, som bjuder på fantastiska vyer 3 029 m.ö.h. Utmaning: kan du se fler än 30 alptoppar?

skarmavbild-2017-10-31-kl-09-24-22

4. Fantastisk skidåkning – dag som natt

I Zell am See-Kaprun kan du åka skidor även när mörkret faller – en perfekt möjlighet för den som inte åkt sig mätt för dagen. Upplev skidåkning utöver det vanliga när du bränner ner för pisten med den vackert upplysta byn framför dig. Se videon nedan!

5. Vinotek på 1 400 meter över havet

Vill du smaka på det bästa från det österrikiska köket? I så fall har du hittat rätt! På Areitalm serveras vällagade, klassiska rätter gjorda på lokala råvaror och en gedigen vinlista. Sämre blir det inte av utsikten över den vackra Zeller-sjön.

skarmavbild-2017-10-31-kl-09-14-48

6. Guidad tur med häst och vagn

Finns det något härligare sätt att färdas på än med häst och vagn? Följ med på en mysig tur där du får se byn och området på ett annorlunda och trevligt sätt. När man inte trodde att Zell am See-Kaprun kunde bli mer utav en vintersaga…

a-winter-pferdeschlittenfahrt-in-atemberaubender-kulisse

7. Rooftop Bar

Besök Heitzmanns rooftop bar, åk upp till femte våningen och upplev känslan av att befinna dig över alla hustaken. Detta är den perfekta platsen för sofistikerad afterski och skönt häng. Det går även bra att svänga förbi för en fördrink innan det är dags för middag.

heitzmann-rooftop

8. Längd på hög höjd

I området runt Zell am See-Kaprun finns många fina längdspår. Såväl i dalen som högre upp på berget hittar du välpreparerade spår, en del av dem är även upplysta på kvällen. 

a-winter-langlaufen-in-zell-am-see-kaprun1

9. En coolare afterski

Ice Bar hittar du i den lilla snöbyn The Ice Camp vid Kitzsteinhorn. Ta en drink i den coola igloon eller betrakta de majestätiska bergen under stjärnklar himmel. 

a-kitzsteinhorn-ice-camp-2014-9

10. Ett måste i sig…

… är att bara strosa runt i den vackra byn och njuta av de natursköna omgivningarna. Det finns fina promenadstråk längs Zeller-sjön, som dessutom är en av Europas renaste sjöar. Ta en värmande kaffe på ett av alla mysiga caféer eller varför inte ta med en egen termos och några bullar från byns bageri.

a-winter-zell-am-see-von-oben-flugaufnahme

Har du fler tips på absoluta måsten i Zell am See? Dela gärna med dig i kommentarsfältet nedan!

Läs mer om Zell am See och sök resa >>

Inlägget presenteras i samarbete med:

logo-zell-am-see-kaprun-mobile

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *