Soldränkta pister, fjäderlätt puder och perfekt pasta. Varje skidåkare har sin bild av den ultimata skidsemestern. Men många kan nog hålla med om att god mat, mycket snö och många soldagar toppar det mesta. Oavsett vad du drömmer om kan vi lova att Sestriere inte lämnar dig besviken. Det är en ort där snön är lite bättre, maten lite godare och framför allt: där skidåkning är något utöver det vanliga. Upptäck vår nyhet 2018/2019: Sestriere – där skiddrömmar blir sanna.

skarmavbild-2018-04-26-kl-17-19-36

Sol varje dag

Sestriere är en liten by belägen 2 035 m.ö.h. Dess höjd gör det till en snösäker ort och dessutom kan du räkna med mycket sol. I genomsnitt är det nämligen 4-5 soltimmar om dagen under hela vintersäsongen.

Sestriere passar såväl nybörjare som erfarna skidåkare. Italienare är kända för sina välpreparerade, fina pister och Sestriere är inget undantag. En av pisterna är hela nio kilometer lång, perfekt för carving-älskaren! Om du vill utmana dig själv i en rolig puckelpist rekommenderar vi pist nr 5. Räkna även med grym skogsåkning i vacker natur.

p1120722_rgb-jpeg

Det som gör Sestriere extra speciell är dess placering. Orten ligger nämligen vid den franska gränsen och är en del av området Via Lattea tillsammans med sex andra orter. Du kan alltså åka skidor i både Italien och Frankrike på en och samma dag. Via Lattea är även känt som Milky Way eller Vintergatan, och består av Sestriere, Montgenèvre, Sauze d’Oulx, San Sicario, Cesana Torinese, Claviere och Pragelato. Tillsammans bjuder området på 400 pistkilometer i både gröna, blå, röda och svarta nyanser. Dessutom ligger franska Monêtier och Serre Chevalier alldeles i närheten. Ett något längre avstånd men perfekt för en dagstur ligger även La Grave för den som söker en riktig utmaning!

p1130021_rgb-jpeg

Världens första artificiella skidort

Visste du att Sestriere är världens första artificiella skidort? Orten byggdes upp under 1930-talet av FIAT-familjen Agnelli med syfte att vara en semesterort för fabriksarbetarna i Turin. Än i dag kännetecknas Sestrière av de två tornen som Agnelli lät bygga som hotell till sina anställda.

skarmavbild-2018-04-27-kl-11-24-03

Passion lives here

Sestrière har haft flera stora mästerskap bland annat vinter-OS och VM. Under OS år 2006 hade Sestriere mottot ”Passion lives here”, ett motto som byn fortfarande lever efter. Testa själv på några av de olympiska pisterna, bland annat backen där Anja Pärsson tog guld!

sestriere_alberto-surico_rgb-jpeg

Gästvänlig by

I dag är Sestriere är en populär skidort som lockar många skidåkare varje år. Hit reser såväl familjer och par, men även större grupper åker gärna hit. De cirka 4 000 invånarna gör det till en liten, gästvänlig by. Men riktigt bra afterski och fest går att hitta i både backen och i byn. Du tar dig snabbt med buss till den gemytliga staden Briançon där du kan utforska det mäktiga UNESCO-fortet. Kanske vill du även göra ett stadsbesök i Turin som endast ligger en 1,5 h bort?

skarmavbild-2018-04-27-kl-11-45-05

Maten

Behöver vi ens nämna den italienska maten..? Sestrieres passion gäller även dess utbud av mat och dryck. Njut av äkta espresso, perfekt pasta, oförglömliga desserter, och kanske även en och annan Grappa. Bara maten är besöket värt.

skarmavbild-2018-04-27-kl-11-30-40

Välkomna till vår nya Italienska skidpärla med sol och fantastisk snö på menyn! Boka Sestriere här!

Läs mer och se hotell

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *