Skidorten Bad Gastein fortsätter satsa stort inför vintern 2018/2019 med att modernisera sitt liftsystem. I december 2018 öppnar den nya Schlossalmliften som startar i Bad Hofgastein och ersätter 3 äldre liftar vilket kommer innebära stora tidsbesparingar för alla skidälskare.

bautaetigkeit2018_mittelstation

Liften som byggs av Gasteiner Bergbahnen  kommer att bestå av toppmoderna kabiner som kan ta 10 personer. Detta ger en maximal kapacitet på 3000 personer i timmen, dubbelt så mycket som idag, detta väntas ta bort de köer som bildades vid den gamla tågbanan. Vi ser fram emot att åka den nya liften och hoppas att den precis som sin systerlift- Stubnerkogelliften har lika behaglig rumpvärme!

mittelstation_3-1

Fakta nya Schlossalmliften

Starthöjd: 850 m ö h
Toppstation: 2100 m ö h
Antal fallhöjdsmeter: 1250
Kapacitet per timme: 3000 pers
Kostnad: ca 1 miljard sek

talstation-300dpi-1

grafik_bahnen_bb8_sendleiten_blau

Tre liftar blir till en…

Läs mer om skidåkningen i Bad Gastein

2 Comments

  1. Owe Persson

    Nice!!
    Åkte första gången i BG 1961!
    2019 blir förmodigen sista, har fyllt 80 då.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *