2018 var inte bara soltimmarnas år här i Sverige, det var även snödjupets säsong nere i Alperna. För alla skidgalningar var fjolårssäsongen i Alperna rena drömmen. Rejäla snödump duggade tätt över alptopparna vilket bidrog till en vintersäsong med ett snödjup sällan skådat. 

phlorenzobelfrondforcmbf_img_4533-jpeg

Fördelarna ökar i samklang med snömängden

Stora mängder snö är inte bara i kikarsiktet för puderjägarna, det är även ett STORT plus för gemene man som åker skidor. Fördelarna ökar i samklang med snömängden – alla liftar och backar kan hållas öppna, natursnö är sedan gammalt roligare än konstsnö och pisterna är dessutom fria från isigt/ stenigt underlag. Vi har sammanställt en lista på några av våra snörikaste orter i fjol och hoppas såklart på ännu mer snö i vinter.

Prenumerera på vår snörapport »

skarmklippblogg(Denna rapport är sammanställd från förra säsongen, 2017/18 snödjup/snitt) Läs mer om våra 19 olika skidorter i Alperna: http://www.alpresor.se/skidresor/

freeride-jpegresizeto1920pxwidth

JINX ALERT

Snörapporten är som tagen från fjolåret. Den ser till och med ut att pricka exakta datum. Ur senaste rapporten från wepowder; ”A lot of snow in the forecast next week”. Från 22e oktober förra året började snön falla ordentligt nere i Alperna, i år ser det ut att matcha det datumet nästan på dagen. Kan vi förvänta oss en lika snörik säsong 2018/19? Frågar ni mig; Lika barn leka bäst (!)

skarmklippblogg2

Enligt wepowder är vädret som förväntas nästa vecka en så kallad Northern Stau situation. Kall instabil luft färdas över det varmare vattnet i Norska havet och Nordsjön mot Alperna. Eftersom det är så stora skillnader mellan vattentemperaturen och lufttemperaturen så samlas stora mängder vätska i moln. Dessa moln färdas sedan över Tyskland för att slutligen möta Alpernas norra bergssida, luften tvingas uppåt, kyls ner och det börjar snöa. Men, väderleksrapporter är aldrig ristade i sten och det är fortfarande 5 dagar kvar till den 23e oktober. Vem vet, kanske kommer det mer snö än förutspått!

För senaste nytt: LÄS https://wepowder.com/en/forum/topic/259689

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *