Elcykeln slog världen med en tystlåten e-boom och har säkerligen svischat förbi dig retsamt uppför djävulsbacken efter jobbet ett par gånger, om du själv inte är retstickan… Försäljningen av elcyklar fortsätter slå nya rekord år efter år, men är det någonstans den verkligen når sin fulla potential så är det i just Alperna, djävulsbackarnas hemland. 

Att cykla har alltid varit en populär aktivitet i Alperna under sommarhalvåret. Med sin fart och smidighet är det ett ultimat sätt att uppleva Alpernas vackra natur. Men det är jobbigt, det ska man komma ihåg, upp och ner, ner och upp. Och så kom elcykeln, retsamt och tystlåtet passerade den förbi i djävulsbacken. Den öppnade upp en helt ny alpvärld, trendsatte cykelvärlden och kan kanske myntas som Alpernas just nu hetaste trend. Du kan nu bemästra backar och utforska områden som tidigare inte var möjligt då orken inte längre är ett hinder.

Fördelarna med elcykeln

En elcykel är i grund och botten en helt vanlig cykel på vilken man adderat en batteridriven motor. Tack vara elmotorn kan du snabbt och enkelt få den hjälp du behöver när orken tryter. Cyklarna erbjuder dessutom olika grader av assistans där du genom ett enkelt knapptryck hittar en passande nivå. De som vill köra lite tuffare väljer mindre assistans och vice versa. På så sätt är elcykling i Alperna en aktivitet som passar alla, oavsett fysik eller tidigare erfarenheter.

bg_kesa-21-jpeg

Därför ska du cykla i Alperna

  • Upplev naturen på ett nytt och spännande sätt
  • Ett snabbare sätt att upptäcka mer
  • Alperna har utmärkta cykelleder
  • Olika typer av terräng
  • Varierande svårighetsgrader – finns något för alla
  • Cykla är kul!

_18d1397rgb-jpeg

Fjolårets succé och ett helt nytt program

Förra året blev ”Bike & Hike Week”, en kombinerade vecka med vandring och e-biking, en stor succé och ett koncept vi därför utökar i år till vår italienska pärla, Cervinia. Bad Gastein´s Bike & Hike kommer dessutom erbjuda fler bokningsbara veckor under 2019. Hajpen har även gett genomslag till ett helt nytt program, e-Mountainbike Week. Där vi till skillnad från Bike & Hike, kör på två hjul hela veckan. En renodlad e-mountainbike bonanza med fokus på cykling, god mat, fantastiska naturupplevelser och härlig gemenskap.

Läs mer om Bike & Hike Week >>
Läs mer om e-Mountainbike Week >>

13_0795mountainrestaurantcervinia%281%29-jpeg

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *