Den vackert belägna orten Zell am See-Kaprun med fantastisk vy över sjön Zeller See. Känd för sin makalösa glaciärskidåkning som bjuder på underbara snöförhållande från oktober fram till sommaren. Den österrikiska klassikern erbjuder tre skidområden och 138 km pist med varierad skidåkning som den största skaran uppskattar. Med så mycket att erbjuda som orten har, har vi skapat den kompletta guiden för ditt besök i detta österrikiska skidmecka.

1. Olika typer av skidåkning – i olika skidområden

I Zell am See-Kaprun kan du utforska tre olika skidområden: SchmittenhöheKitzsteinhorn och Maiskogel. Maiskogel är ett skidparadis för familjen med sina breda och lättåkta pister, medan Schmittenhöhe och Kitzsteinhorn erbjuder mer utmanande terräng. Särskilt den sistnämnda som är känd för sin otroliga offpist,  gillar du djupsnö och adrenalinkickar är detta ett absolut måste. Klicka här för att se pistkarta!

2. Afterski i världsklass

Oavsett om du vill äta en god lunch eller ta en öl är Schnaps-Hans en solklar favorit. När klockan slår fyra samlas törstiga skidåkare på den gigantiska verandan och DJ:n varvar gamla discodängor med klassiska rocklåtar. Många skidåkare gör två stopp här under dagen: först lunchpaus och sedan fikapaus. Glöm inte att hålla utkik efter grymma events som anordnas löpande under säsongen. Ett klockrent sätt att avsluta dagen på. Wunderbar!

After ski på Schnaps Hans

3. Vinotek på 1 400 meter över havet

Vill du smaka på det bästa från det österrikiska köket? I så fall har du hittat rätt! På Areitalm serveras vällagade, klassiska rätter gjorda på lokala råvaror och en gedigen vinlista. Sämre blir det inte av utsikten över den vackra Zeller-sjön. Njuta av saften från druvor på 1 400 m.ö.h klingar inte fel i mina öron.

areitalm

4. Åket Black Mamba – för den vågade

Är du en äventyrslysten åkare som älskar utmaningar är den berömda Black Mamba i Kitzsteinhorn (pist 14) ett absolut måste. Ett nervkittlande åk på 1 km med hela 63% lutning. Definitivt något att skryta med på afterskin.

5. Avkoppling på Kaprun Tauern Spa

Efter allt håll igång får man inte glömma att koppla av på skidsemestern. Vila dina möra skidåkarmuskler med en härlig spa-dag på Tuerna Spa. Anläggningen bjuder på imponerande panoramavyer över nationalparken Hohe Tauern och ett gigantiskt badområde med allt från ångbad och varma källor till ett äventyrsland med vattenrutschbanor. En perfekt dagsaktivitet som passar hela familjen.

 

Som grädde på moset så kan du resa tryggt med 100% reseledarservice från avfärd till hemfärd!

Läs mer här >>

Inlägget presenteras i samarbete med:


logo-zell-am-see-kaprun-mobile

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *