Drömbussen! Benke rattar rutinerat ut från Malmö centralstation, ni vet den typen av rattande där man med öppen handflata smeker ratten runt sin egen axel, få förunnat. Bussen rör sig tyst över bron som invigdes med den idag, enligt mig, märkliga men heta trenden, löpning i grupp. Vi ska ner till kurorten Bad Gastein. Men först, det som gör denna klassiska resa så betydelsefull, så trevlig och så ljuvligt speciell – resvägen mot målet.

img_8077

Mer än bara en bussresa

Bussresor är och kommer alltid att vara det absolut trevligaste sättet att resa på enligt mig. Visst, det tar tid, i alla fall om du jämför med flyg. Men ack så trevligt! Inte bara de stopp som görs längs vägen utan resvägen i sig. Landskapet som ringlar sig magiskt vacker utanför bussfönstret i en kanske solnedgång. Poetiskt, jag vet. Men det är helt enkelt så det är på våra guidade bussresor ner till ett somrigt Alperna!

prag_oldtownhall

Resa genom flera världsstäder

Prag, Berlin och Dresden är några av de världsstäder vi besöker längs vägen. Stadsvandringar genom historia, kultur, arkitektur, mat och mode. Fyrstjärniga hotell. Ett guidat helhetskoncept. Och lärorikt. Vi har inte ens anlänt till Bad Gastein. Där ska vi ju spendera en hel vecka, en vecka med njutning, aktiviteter och utflykter!

img_8032

Mängder av aktiviteter & utflyktsresemål

Väl i Bad Gastein är möjligheterna många och bara du bestämmer hur du vill disponera tiden. Bada i thermal-källor, upptäck den grönskade naturen, låt dig hänföras av naturscenen, roa dig med bridge eller varför inte lämna för dagen. Vi har ett stort utflykts & aktivitetsutbud som jag verkligen kan rekommendera. Här finns verkligen någonting för alla! Se några av våra mest populära aktiviteter samt utflyktsresemål nedan.

skarmklipp

Se alla utflyktsresemål här >>

Våra bussresor är inte bara smidiga och bekväma, de är dessutom otroligt lärorika. Våra proffsiga och hjälpsamma reseledare har många års erfarenhet inom service och guidning, de är även väl bekanta med resmålen och dess historia vilket gör de platser vi besöker än mer intressanta. Under våra stopp i Berlin och Prag får vi guidade stadsvandringar av två lokal experter, Jana och Eva. Båda är svensktalande och ger oss en unik inblick i staden de kan allra bäst. Det blir en resa genom tiden, från historiska vingslag, kultur, arkitektur till dagens Berlin och Prag.

”Under två timmars guidning bekantar jag er med tjeckisk historia och visar de mest intressanta byggnader i Gamla och Judiska Stan, samt berättar om kända personligheter, som bidrog till landets kulturella eller vetenskapliga utveckling.”

-Jana Chmura-Svatosova – stadsguide i Prag

13_0741bg_dsci_0001wdljusare-jpeg

Läs mer om drömbussen här >>

 

One Comment

  1. Eric Ivarsson

    Vi åkte med drömbussen 19-29/9 till Badgaastein. Vi är mycket nöjda med den service och de trevliga bussförare och guider som tog hand om oss hela resan. Trevliga hotell med trevlig personal.Tack!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *