Hej!

Jag heter Simon och jag arbetar som guide i Val Gardena. Orten ligger mig väldigt varmt om hjärtat och det är en plats där aktivitet och livsnjutning går hand i hand. Jag har upptäckt många unika platser i Val Gardena och vill nu passa på att dela med mig av 5 saker som du måste se och uppleva här. Jag hoppas att vi ses i sommar!

13_0719dscn0701_vg_bla_v26-jpeg ”Orten ligger mig väldigt varmt om hjärtat och det är en plats där aktivitet och livsnjutning går hand i hand.”

1. Spektakulär vandring med fantastiska vyer

I Val Gardena vimlar det av fantastiska vandringsleder som bjuder på sagolika vyer. Min personliga favorit utgår från Ortisei/St.Ulrich där man tar liften upp till toppen av Seceda (2 450 m.ö.h). Väl uppe möts man av dalens absolut bästa panoramavy med utsikt över både Italien och Österrike. Här uppe kan man välja mellan olika vandringsleder med varierande längd och svårighetsgrad.

Panoramavy

Ett tips är att vandra nerför Secedas böljande landskap och upptäcka alla mysiga lunchhyttor. En favorit är Cuca Hütte som är en annorlunda hytta som drivs av en kvinna vid namn Esther som älskar att spexa och skoja samtidigt som hon serverar fantastisk mat. Börja med en Pasta Carbonara (dalens största) och avsluta med den österrikiska efterrätten Kaiserschmarrn, en riktig delikatess.

kaishersmarren
Kaiserchmarren – en söt dröm som garanterat ger energi!

Efter en härlig lunch kan man sedan fortsätta mot Col Raisers toppstation som tar en ända ner till St. Christina. Väl nere kan man välja mellan att promenera eller ta bussen tillbaka upp till Selva/Wolkenstein. Om man väljer att promenera får man inte missa att passera en av dalens populäraste vinbutik: Vinotheque riffeser Otto S.A.S. Läs mer om våra vandringsprogram >>

2. Vinprovning i Dolomiterna

Vinet, glöm aldrig vinet! På Nives Restaurant & Winebar arrangerar vi varje vecka vinprovning. Sydtyrolens viner är kända långt utanför den egna regionen, vi provar både röda och vita viner tillsammans med goda tilltugg.

Läs mer »

5_1411_dscf2153_wolk-jpeg

3. Solnedgången i Selva di Val Gardena

Dolomiterna är ett UNESCO-skyddat område med väldigt karakteristiska kalkstensberg som består av många olika mineraler och kalk som gör att bergen får en speciell lyster när solen går ner. Selva di Val Gardena ligger i en dalgång som går i väst/ostlig riktning vilket bidrar till spektakulära solnedgångar.

Solnedgång

Vacker utsikt över Selva di Val Gardena

I Val Gardena finns det en utsiktsplats som är populär att besöka under fina sommarkvällar. Platsen ligger cirka 3 km från byn (Selva) och det går bra att promenera dit. Ett tips är att besöka den lokala vinbutiken och köpa med sig en flaska vin innan man tar sig upp till utkiksplatsen för att njuta av solens sista strålar.

vas4Mäktig känsla

4. Mountainbike i varierande bergslandskap

Upplev detta cykeleldorado med både utmanande och mer avkopplande cykelleder runt om i dalen. Njut av den fantastiska utsikten och känn adrenalinet pumpa – ett måste för alla cykelentusiaster!

Läs mer om Mountainbike i Val Gardena »

val-gardena-mountainbike

5. Dagsutflykt till Lago Di Garda

Gardasjön är Italiens största sjö som bjuder på ett fantastiskt landskap med kristallklart vatten och vackra bergssluttningar. Detta är ett mecka för livsnjutare som älskar kultur, natur och goda italienska viner. Är man en aktiv person finns här miltals av vandringsleder och promenadstråk att upptäcka. Föredrar man hellre att sitta ner och blicka ut över sjön finns det gott om mysiga caféer och barer där man kan njuta av en god kaffe eller en Aperol Spritz (Italiens mest kända drink).

Typical italian village of Limone sul Garda

Sagolik miljö med förtrollande vyer

Varje vecka arrangerar vi utflykter från Val Gardena till Gardasjön. Vi åker strax efter frukost för att ta oss ner till Malcesine, därifrån kan man välja att fortsätta med buss eller båt  till Riva Del Garda eller att stanna kvar i Malcesine och njuta av den romantiska atomsfären och stadens mysiga gränder.

Lär mer om våra utflykter »

Lake Garda

Läs mer om Val Gardena »

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *