Våren i sig kommer alltid vara något speciellt och i Alperna är det inga undantag. Har du aldrig upplevt vårens glada toner bland bergstopparna är det något jag starkt kan rekommendera. Det finns en rad fördelar med att möta våren i just Alperna och i detta blogginlägg ska jag kort och gott redogöra för dessa, kan redan nu hinta med SOL!

Soltimmarna blir fler senare på säsongen

Bra väder är för de allra flesta en otroligt viktig faktor för att skidresan ska bli oförglömlig av rätt anledningar. Och, tro det eller ej, men soltimmarna blir bara längre under våren och av någon anledning står solen stadigare under dessa månader. En grundregel är däremot att välja en skidort som ligger högt, gärna 2 000 m ö h för att skidåkningen ska hålla samma skinande nivå som solens gassande strålar!

%e2%88%8fwww-wisthaler-com_16_03_dolomitisuperski_ski_haw_0065-jpegresizeto1920pxwidth-3

Mindre folk & mer skidåkning

Eftersom sportloven blåst förbi är det relativt lite folk i backarna vilket bäddar för två solklara fördelar. 1. Med färre glada skidåkare i systemen blir vårskidåkaren desto gladare i liftkön, storleken har betydelse! 2. Backarna och årets hetaste trend även i Alperna – manchestern håller sig stadigare en längre tid under dagen.

image_ischgl10-jpegresizeto1920pxwidth

Sol, snö & höga höjder

Mars & april kan vara riktigt snösäkra alternativ. Som ovan nämnt, när du väljer skidort sent på säsongen är en grundregel att ta er högt upp. På högre höjd har du inte bara en kallare temperatur, utan även lägre luftfuktighet, vilket gör att snön ligger kvar längre och bibehåller sin kvalitet hela dagen lång. Glaciärskidåkning är också ett bra alternativ eftersom det möjliggör skidåkning året runt.

Fjolårets snödjup i mars: 

skarmklippblogg123

acortina_ski_tofana_2015_www-bandion-it54-jpegresizeto1920pxwidth

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *