Cervinia, vart ska vi börja? Beläget i norra Italien, närmare bestämt i Aostadalen finner du denna ”klackarna i taket” by – både under sommar och vinterhalvåret. Sommaren i pittoreska Cervinia är något alldeles speciellt och en ort för renodlade livsnjutare. Med sin unika natur, fantastiska mat, storslagna vandringar och dess närhet till italienska kulturstäder erbjuder denna italienska pärla allt och lite till.

cervinia_sommarskidakning

1. Sommarskidåkning på glaciär

Glöm tre underställströjor och piskande kyla, plocka istället fram solglasögon och solskyddsfaktor. På den soliga glaciären Plateau Rosà (3 500 m.ö.h) kan du verkligen ta ut svängarna. Den höga höjden erbjuder inte bara spektakulära vyer, snöförhållandena är nämligen riktigt bra. Så bra att diverse skidlandslag väljer att lägga sina sommarträningar här varje år. Med ett så pass stort skidsystem på glaciären finns här något för alla, nybörjare som proffs. Hyr dina lagg på plats eller ta med dig ditt nyvallade pick och pack!

cervinia_wineyard

2. Vinprovning på Les Crêtes

Smakrika druvor i mängder. Här visar familjen Charrère sitt vinhus beläget endast en timme från Cervinia med buss. Familjen har odlat i Aosta-dalen sedan tidigt 1800-tal och fortsätter än idag med druvsorter så som Chardonnay, Pinot Noir, Fumin med flera. Prova mängder av olika röda- och vita viner med sanslöst bra tilltugg. Till detta får du på ett passionerat vis ta del av intressanta historier om dalens vinproduktion. Molto Bene!

Med STS Alpresor besöker du Les Crêtes och stannar även till i staden Aosta med reseledarsällskap. Läs mer om upplägget här >>

e-bike_cervinia

E-bike i oslagbart klimat

Cervinia och området kring Matterhorn är känt för att vara ett cykelmecka. Det stora området erbjuder stor variation av cykelleder med fantastiska utsikter över dalgångarna. Välj mellan enklare cykelleder, offroad med tuffare terräng eller för den våghalsige den pampiga Bike med uppbyggda hinder och hopp. Den stora variationen på stigar och leder gör att det finns något för både amatörer, barnfamiljer till erfarna cyklister. Cyklarna är dessutom eldrivna vilket gör att du kan upptäcka mer av dalens godsaker. För mer information om E-bike, klicka här >>

Läs mer om Cervinia här >>

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *