Kaprun-Kitzsteinhorn, lika charmigt som snösäkert där skidåkning på hög höjd är lika självklart som pizza på nyårsdagen. Topplistan på världens högsta skidåkning sätter Kaprun-Kitzsteinhorn på en betryggande topp 100 placering och i Salzburgerland är det den ståtligaste av dem alla. Men, storlek har ingen betydelse (!) och denna österrikiska pärla erbjuder så mycket mer, för så många fler. Det är en ort som ger vana och mindre erfarna något att bita i oavsett tid på året.

5_3075gipfelbahn-jpeg-3Variation är nyckeln och likt ett Kinderägg bjuder denna relativt bortglömda skidjuvel, just i år, på en rad spännande överraskningar. De två största nyheterna är sammanslagningen av Kapruns husberg Maiskogel och glaciärsystemet Kitzteinhorn samt att Saalbach-Hinterglemm nu, förutom natursköna Zell am See ingår under ett och samma liftkort. 3 029 m.ö.h, 308 km pist och 124 liftar, storleken har kanske betydelse trots allt (?)

akitzsteinhorn_freeridexxl-8-_-c-kitzsteinhorn-jpeg

Skidåkningen runt Kaprun är komplett och passar alla typer av åkare, oavsett nivå och intressen på berget. Inte minst på grund av de fyra skidsystemen som liftkortet sträcker sig över, men även skiftningarna i naturen utgör en stor variation i skidåkningen vilket ger hela familjen valuta för pengarna. Här hittar du allt från lugnare åkning perfekt för barnfamiljer och nybörjare till de något mer äventyrliga reporna på glaciärens höga höjd… och allt där emellan.

Läs mer om skidåkningen i Kaprun-Kitzsteinhorn här »

awinter-familienskitag-am-kitzsteinhorn1-jpeg

Kaprun-Kitzsteinhorn är kanske inte en av de mest välkända skidorter i Alperna, men absolut en av de mysigaste. Kullerstensgränder och pittoreska små torg byter av varandra samtidigt som de majestätiska bergskulisserna får det hela att kännas som på film. Mysigt är ordet och röjigt är dess totala motsatsord. I Kaprun är nämligen kulturen enkel samtidigt som passionen är stor, det är skidåkning i fokus. Därför är byn inget för den som söker just ett röjigt nattliv, det är snarare en ort för den som vill ha en god natts sömn inför nästa dags skidåkning.

5_3077flugaufnahme-kaprun-jpeg-1

Sist men inte minst utan störst – Tauern Spa. Avkoppling på hela 20 000 m² med både inom- och utomhuspooler, bastuvärld och ett äventyrsland för barn eller för sådana som mig som än idag drar ner badbyxorna för mer fart i vattenrutschkanan. En komplett relaxupplevelse som sätter guldkant på hela familjens skidsemester.

Läs mer om aktiviteter i Kaprun-Kitzsteinhorn här »

luftaufnahme_winter-jpeg-1

Välkommen till Kaprun-Kitzsteinhorn i vinter! 

Boka din skidresa här »

One Comment

  1. Suverän skidåkning!!!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *