Har man skaffat barn så har man skaffat barn… och ett par hundår är därför ett måste för att lära kidsen det roligaste som finns, nämligen skidåkning. Och att fjällen eller dylikt är det enda alternativet har folk fått om bakfoten. Bad Gastein har allt just fjällen har för barnen, men viktigt är också att tänka på DIG som skidåkande förälder. I detta blogginlägg slår vi hål på myten och visar varför Bad Gastein är ett paradis för familjer med både små och stora kids. 

bad-gastein-bergbahn-dsc_7584-jpeg-4

Ett familjevänligt skidsystem

Skidåkningen i Bad Gastein passar verkligen alla typer av åkare, oavsett om du åker snowboard eller skidor, är nybörjare eller proffs, trivs innanför eller utanför pisten. Det kan tyckas lätt att skriva och att det är något som skrivs om alla skidområden världen över. Men nu är det självklart annorlunda. Bad Gastein sträcker sig mellan 1 100-2700 m.ö.h och över fem skidområden med olika karaktär för hela familjens alla olika nivåer och intressen, a match in heaven. Självklart finns det familjeområden, maskot, funparks, trollskogar, rullbandsliftar för er som blev lite oroliga. Men här kan både ni och barnen utvecklas, och är man redan där, då har du alla möjligheter i världen att lämna barnen på skidskolan som är min nästa punkt för att köra några av världens bästa repor.

5_3129winterlicheskindervergungeningasteincgasteinertaltourismusgmbhmarktl15-jpeg

Skandinavisk skidskola

Inte mycket att orda om och tänkte inte bli speciellt långrandig, utan det räcker såhär: skandinaviska skidlärare!

5_2067_mg_4233_skidskola_barn_s-jpeg

Äventyrsbad

Vad är en skidort utan ett äventyrsbad? Vid dåligt väder eller skavsår uppstår vilket det aldrig gör i Bad Gastein är en kort promenad till Felsentherme den ultimata aktiviteten. Felsentherme har allt hela familjen kan önska sig. Hopptorn, fors, tunnel och utomhusbassäng för barnen och.. för er! Ja vi alla älskar äventyrsbad även i vuxen ålder! Men självklart finns det olika typer av spa, jacuzzis och bastur för den med barnasinnet ur form.

5_2963_max1515-jpeg-1

Restaurang och rodel

Som Sälens ”Lammet och grisen” fast bättre och med en kul twist. Man börjar med att ta en lift upp till Bellevue Alm och äter sig en god schnitzel eller en ännu godare ostfondue. Därefter hugger man sig en rodel/ kälke och pirret i magen tar vid. Sen är det upp till dig hur fort du vill komma ner.

5_2085_d2x_8838_s-jpeg

STS Kidsclub – äventyr hela veckan

För de allra yngsta hittar våra svensktalande barnguider på roliga aktiviteter med barnen, både inne- och utomhus. Pyssel, lek, skattkartor, picknick i backen, afterski och självklart ett hejdundrande poolparty.

5_3133_u1a7289-jpeg

Young Riders 

För det något äldre kidsen kan vi starkt rekommendera Young Riders. Under veckan är det gemensam skidåkning med våra guider och på kvällarna händer det grejor! Pingisturnering, biokväll med popcorn, femkamp och en massa andra roliga aktiviteter.

5_2084_club_krampus_adsc_0134utansport_m-jpeg

Läs mer om familjeparadiset Bad Gastein på vår hemsida. Kan hinta om generösa barnrabatter och våra egna hotell är perfekta för alla familjemedlemmar.

gastein-logo-jpeg

slt_secondarylogo_cymk_4c-jpeg

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *