Nu är den äntligen här, årets upplaga av den mytomspunna Afterskitoppen! Våra utsända experter, resenärer och mest erfarna guider har nu sagt sitt – här är Alpernas bästa, största och mest dansanta afterski inför årets vintersäsong!

St Anton

big_1stan_wi_313-jpeg

St Anton är afterski och afterski är St Anton, och vår panels stora favorit! Precis som att Helsingborg har Sveriges krogtätaste gata har St Anton Alpernas afterski-tätaste skidbacke. När du sedan ringlar ner mot byn efter en blöt eftermiddag i pjäxdans står nattklubbarna redo att ta emot dig för att sedan knappt släppa ut dig igen. De tre stora afterski-giganterna; Krazy Kanguruh, Taps och Mooserwirt är urmodern av en hejdundrande afterski och får inte, eller rättare sagt, går inte att missa!

Prisnivå: $$$
Ljudnivå: Knappt kommunicerbart
Klientel: Mixat med en yngre majoritet
Liveband: Alltid på Mozerwirt
Risk för shots: SUPERHÖG
Guiden tipsar: Försiktig när du ska ner!

Saalbach

hhw10_0426-jpeg

En riktig klassiker när det kommer till afterski. Här finns det ett ställe, ett ställe som i sig är värt en skidsemester till Saalbach, ett ställe som får den mest svårflörtade att dansa på borden. Hinter Hag Alm! Prick klockan fyra, varje dag, hela säsongen, drar livebandet igång och precis då får afterski en ny innebörd… UnderBar är en annan favorit, något mer intimt men med lika hög musik!

Prisnviå: $$+
Ljudnivå: Öronbedövande
Klientel: En salig blandning
Liveband: Inga kommentarer
Risk för shots: Om du lyckas komma till baren
Guiden tipsar: Håll i ölen!

Val Thorens

afoliedouce_fruitiere_valthorens6-jpeg-1

Saxofon, champagne och kända DJ:s. I Val Thorens startar du alltid på Alpernas kanske mest välkända afterski, La Folie Douce. 700m2 dansgolv utan tak mitt i backen. Förbered dig på en champangeblöt eftermiddag som inte är afterski på klassisk manér. Dansare, rökmaskiner, fyrverkerier och clowner till ljudet av mer modern afterskimusik eller som i vissa kulturer skulle kallas house. Avsluta sedan på SneSko, intimt och otroligt röjigt! Frankrike kan också vill jag lova…

Prisnivå: $$$
Ljudnivå: Grannen kommer klaga
Klientel: Verkligen ungdomligt och studentigt om det nu är ett ord
Liveband: DJ och trubadur
Risk för shots: Oui merci s’il vous plait
Guiden tipsar: KOM I TID

Bad Gastein

julipereyra-0156-2-jpeg-2

Tillbaka i Österrike och en mer klassisk afterski! Har i tidigare inlägg skrivit och jag citerar ”Bad Gasteins nöjesliv får Ibiza att framstå som Harrys i Alingsås”. Det är självklart lite i överkant, men dansant är det och så ser det ut, varje vinter. Det finns ett ställe jag verkligen kan rekommendera, både under afterski men även för den som vill dansa med pjäxor hela natten lång. Silver Bullet, svenskarnas stora favorit och i folkmun samt blad guider, endast ”Kulan”. Det är här det mesta händer, största stället i byn och som varje år gästas av några ur Sveriges artistelit.. bl.a. Måns Zelmerlöw, Janne Schaffer, Sanna Nielsen och Lasse Holm!

Prisnivå: $$+
Ljudnivå: Cannelloni macaroni
Klientel: Partysvenskar
Liveband: Räcker inte Janne Schaffer?
Risk för shots: Flügel
Guiden tipsar: Behåll pjäxorna på

Canazei

aperolspritzserved-jpeg-2

En annorlunda och mer delikat afterski. Afterski är inte alltid bara fest fest fest. I Canazei njuter vi istället av livets goda. Solen, charkuterier, ostar, ett glas rött, eller en iskall Birra Moretti. Självklart finns det fest fest fest också, men inte att jämför med ovanstående orter. Taverna Espanola och Aprés Ski Paradis är några av de populära ställena när fest fest fest är aktuellt!

Prisnivå: $$$+
Ljudnivå: Grannarna klagar inte
Klientel: Livsnjutare
Liveband: Såklart
Risk för shots: Hot Shots
Guiden tipsar: Unna dig, du har semester!

Fler orter med HEJDUNDRANDE afterski och rangordnade i följande ordning:

Ischgl
Zell am See
Sölden
Schladming
Serre Chevalier
Sestriere

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *