Det är inte bara den fantastiska skidåkningen som gjort Bad Gastein till svenskarnas favoritdestination i Alperna. Det är helheten, Bad Gastein har verkligen allt för den ultimata skidsemestern i Alperna, för familjer, kompisgäng och renodlade skidentusiaster. I detta blogginlägget kommer jag presentera 3 anledningar varför Bad Gastein är varje vinters stora snackis. Nämner självklart inte skidåkningen, den är självskriven och fantastiskt!

Nöjesliv och afterski

Nöjeslivet i Bad Gastein är på många sätt sensationellt, här finns ett stort utbud av barer, restauranger och nattklubbar – även kallat ”The Nightlife District”. Har i tidigare inlägg skrivit och jag citerar ”Bad Gasteins nöjesliv får Ibiza att framstå som Harrys i Alingsås”. Det är självklart lite i överkant, men dansant är det och så ser det ut, varje vinter. Det finns ett par ställen jag verkligen kan rekommendera, både under afterskin men även för den som vill dansa iförd pjäxor hela natten lång.

Silver Bullet – i folkmun och bland guider ”Kulan”. Det är här det mesta händer, största stället i byn och som varje år gästas med liveuppträdanden från några ur Sveriges artistelit.. bl.a. Måns Zelmerlöw, Janne Schaffer, Sanna Nielsen och Lasse Holm!
• Haeggbloms Bar – bland lokalare, endast ”Häggis”. Litet men RÖJ, alltid kul trubadur på afterski.
Lederhosen Bar – behöver jag säga mer?

Läs mer om Mat & nöje i Bad Gastein »

Kurort med avkoppling

Avkoppling och välmående infinner sig av sig självt i kurorten Bad Gastein med sina termalbad och varma källor. Varje dag pumpas 2 miljoner liter vatten upp direkt från de varma underjordiska källorna vilket gör att man inte behöver använda klor – och vattnet håller alltid behagliga 36 grader.

Felsentherme – granne med Hotel Salzburger Hof ligger Europas mest miljövänliga bad och spa-anläggning – Felsentherme. Här finns tusentals kvadratmeter spa-område med flera sorters bastu, ångbad, sollandskap och uppvärmda pooler – både inne och utomhus.
Alpentherme – en hel värld av 100% termalvatten i unik atmosfär. Med relax, olika typer av bassänger, spa och bastur erbjuder Alpentherme allt du önskar dig för en behaglig upplevelse. Anläggningen är uppbyggd i fyra världar, Relax world, Sauna world, Kids world och Ladies world.

Läs mer om Spa & Wellness i Bad Gastein »

Felsentherme i Bad Gastein under vintern. Uppvärmda utomhusbassänger i ett snötäckt landskap.

Aktiviteter i mängder

Längdskidor, hundsläde, paragliding, offpist med bergsguide… Listan kan göras lång på aktiviteter ni kan göra under skidsemestern. Men jag skulle vilja slå slag för en aktivitet som kombineras med fondue i världsklass. Man börjar med att ta sig med lift en bit upp i backen till restaurang Bellevue Alm som ligger 1300 m ö h. Där äter ni förslagsvis ostfondue, och om ni inte rullar därifrån så åker ni rodel ner, superkul!

Läs mer om aktiviteter i Bad Gastein »

Offpiståkning i Bad Gastein

Välkommen till Bad Gastein i vinter!

Läs mer om Bad Gastein »

gastein-logo-jpeg

slt_secondarylogo_cymk_4c-jpeg

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *