Årets skidsäsong var trots det abrupta slutet fantastisk på många sätt och vis, inte minst rent snömässigt. Redan i slutet av november fick stora delar av Alperna ett par rejäla snödump vilket lade en bra grund för resten av säsongen. Med en bra grund finns alla möjligheter. Snön fortsatte vräka ner och Alperna blev, precis som det alltid är, det snösäkraste alternativet när det kommer till skidåkning. Nedan har vi sammanställt statistik från några av våra snörikaste orter från årets skidsäsong.

Snödjup Österrike

Februari 2020
snodjup-osterrike-feb-2020

Efter de rejäla dumpen tidigt på säsongen svepte ett långt högtryck in över österrikiska Alperna. Januari präglades av stor sol och knallblå himmel. Men med tanke på de kalla temperaturerna stod snön stadig och skidåkningen i pisterna var helt fantastisk. Men vad är bättre än sol? Mer snö givetvis. När jetströmmen i början av februari började röra sig söderut gjorde den det med besked. Sportloven fick sig en rejäl boost och skidåkningen likaså, både i men även utanför pisterna.

De tidiga snöfallen i november är bra på många sätt och vis, inte minst för våra julbordsresenärer. Bad Gastein kunde öppna sina liftar till våra första gäster som fick njuta av säsongens första svängar. Vill du också var först ute och samtidigt njuta av en unik julbordsupplevelse signerat stjärnkocken Fredrik Eriksson? Boka din julbordsresa här från 2 495 kr »

Snödjup Italien

Februari 2020

snodjup-italien-mars-2020

Även Italien präglades av solens härliga strålar i januari. Ett undantag var Cervinia som med sin höga höjd och sitt snösäkra läge fick en del snö även då. Men de lågryck som passerade Österrike passerade sedan även Italien, dock inte med samma snömängder. Men med ett snödjup i snitt på över 150 cm blev säsongen även här, som alltid, molto bene!

Snödjup Frankrike

Februari 2020

snodjup-frankrike-mars-2020

Giganterna i franska Alperna hade en riktigt bra snötillgång i vintras. Vår nyhet Serre Chevalier som med sitt häpnadsväckande snitt på över 300 soldagar per år hade i februari ett snödjup på över 250 cm. Val Thorens är som vanligt högt upp på alla topplistor när det kommer till snö. Främst beror det på sin höga höjd men det måste även vara något annat som gör det, kanske är det läget eller så handlar det kanske bara om tur? Vem vet. Men snö fick dem, och ingen var gladare än våra gäster som besökte detta skidmecka i februari.

Redan nu kan du boka 2020/2021 års skidresa till Alperna. Hitta din snöfavorit här »

För att se årets topplista med orterna som fick mest sol, klicka här »

*Snörapport och solrapport tillhandahålls av OnTheSnow samt WorldWeatherOnline.

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *