Att österrikiska Alperna bjuder på fantastisk skidåkning är sedan gammalt. Ett snö- och solsäkert skidparadis som erbjuder något för alla. Att vi älskar Österrike är ingen hemlighet, men vad är det egentligen som gör österrikiska Alperna så speciellt?

  • Skidåkningen

Bad Gasteins långa pister, Saalbachs stora skidsystem med sina breda carvingpister och St Anton med sin legendariska off pist, klyschan att det finns något för alla stämmer utav tvekan. Lägg sedan till Söldens magiska glaciäråkning, Zell am Sees vackra läge och Obergurgls toppmoderna skidsystem. Ja ni fattar – det finns verkligen något för alla!

5_3162-_95a2625-rgb

5_3109-236_big_1stan_wi_352-jpeg

 

 

 

 

  • Fantastiskt landskap 

Allt från hissnande vyer med sagolika bergstoppar så långt ögat kan nå till de pittoreska alpbyarna skapar minnen för livet – helt obeskrivligt. Det sätter sig på näthinnan likt tre-kvarts-gammal gröt i kastrullen – fast för alltid!

12-01-26-mitterbergblick-zoom-jpeg

  • Kultur & Tradition

Med över 100 års erfarenhet av skidturism har flertalet kännetecken för de österrikiska Alperna växt fram. En utav dessa är tillgången till storslagna och oförglömliga afterskis. Föredrar man en något lugnare aktivitet så är en wienerschnitzel och ett glas varmt glühwein en riktig succéklassiker.

  • Gästfrihet & Service

Är det något som kännetecknar de österrikiska Alperna så är det genuinitet och hjälpsamhet. Överallt möter du en öppenhet med en genuin vilja att hjälpa till. Från första liften upp till restaurangen på kvällen kommer det där lilla extra adderas till din resa.

bg_felix_2018_am6r6826-jpeg

Listan skulle kunna fortsätta lång, Österrikiska Alperna är verkligen något unikt och något som måste upplevas på plats.

Vill du läsa mer om Österrike och Alperna klicka vidare nedan.

Läs mer om Österrike
Vi ses i Alperna! 

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *