Du har precis genomfört ett storartat åk på världens högsta belägna skidåkning (3.900 m.ö.h) i Cervinia. Med pjäxorna på glider du in på lunchrestaurangen uppe i bergen och skålar in eftermiddagen med en Aperol Spritz. Låter detta lockande? Då kanske italienska Alperna och Cervinia är det rätta vinterparadiset för dig.

Italienska Alperna och Cervinia är verkligen underbart. Nedan listar vi några anledningar varför.

  • Skidåkning

Cervinia, med sina långa och breda pister, i kombination med det delade skidsystemet i Zermatt, med något tuffare utmaningar, gör Cervinia till en skidort med stor variation och lika hög kvalitet. Den högt belägna orten i den spektakulära Aostadalen har inte bara vyer utöver det vanliga utan också en snögaranti man sällan hittar någon annanstans. Och vem har inte drömt om att åka skidor med ”Toblerone-berget” i bakgrunden? Det mäktiga berget Matterhorn och Monte Rosa-massivet breder ut sig kring pisterna och skapar, om inte mäktiga bilder, en magisk naturupplevelse.

_nic0021-copia-jpeg-1

  • Rik matkultur

Behöver den italienska matkulturen ens en presentation? En fantastisk stenugnsbakad pizza, en perfekt pasta eller en iskall Aperol Spritz förgyller vilken dag som helst. Ska man tro ryktet så smakar samtliga italienska delikatesser ännu bättre på hög höjd med vackra utsikter. Detta bevisar Restaurangen Chalet Etoile som det optimala lunchstoppet uppe i backen, med en meny som blandar det bästa av det italienska och skandinaviska köket. I kombination med sitt läge i backen får man bara inte missa detta ställe!

_u1a5420-4-jpeg

  • Många soltimmar

Vad är den perfekta vinterdagen om inte en krispig morgon, manchester i backarna och en klarblå himmel med strålande sol? De italienska Alperna är känt för sitt fina väder och många soltimmar varje vinter. Och vem älskar inte den härliga goggle-brännan?

  • Genuin italiensk by

Italien och Cervinia är värmen själv – även på vintern. Det varma bemötandet i kombination med den mysiga byn skapar en känsla av öppenhet och gästfrihet. Den centrerade huvudgatan i byn bjuder inte bara på närheten till liften utan också på mysiga caféer, trevliga butiker och genuina barer som självklart serverar det bästa italienska vinet.

italy_cervinia_generellt-7-jpeg


Är du inte övertygad än om att italienska Alperna och Cervinia är ett vinterparadis för dig? 
Kika in på hemsidan för mer inspiration 

Mer om Cervinia

Vi ses i Alperna! 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *